RAOS Project

RAOS Project Oy on Rosatom Energy Internationalin tytäryhtiö, joka kuuluu Rosatom- konserniin. Rosatomin osaaminen kattaa tutkimuksen, suunnittelun, laitosten rakentamisen ja käytön sekä ydinpolttoaineen elinkaaren aina uraanin louhinnasta jätehuoltoon.

RAOS Projectin toimisto Pyhäjoella.


Rosatom on ainoa yhtiö maailmassa jolla on yli 70 vuoden kokemus ydinvoima-alalta. Rosatomiin kuuluu 340 eri tytär- ja osakkuusyhtiötä, joissa on yhteensä 250 000 työntekijää.

RAOS Project Oy ja omistaja RAOS Voima Oy kuuluvat Rosatom-konserniin. RAOS Projectin toimistot sijaitsevat Pyhäjoella, Helsingissä, Pietarissa ja Moskovassa. Tällä hetkellä Pyhäjoella ja Helsingissä työskentelee 100 henkilöä ja Pietarissa ja Moskovassa 222. Kaiken kaikkiaan RAOS Projectlaisia on jo 316 henkilöä ja rekrytointi jatkuu.

Rosatom tähtää vahvasti myös vientiin, ja VVER-1200 -laitoksen suunnittelussa on huomioitu kansainväliset vaatimukset. Rosatomin VVER-1200 on monivaiheisen kehitystyön seurauksena kehitetty VVER-laitosten tuore kehitysaskel. Suomessa Loviisassa on käytössä kaksi VVER-440-laitosyksikköä, joita on käytetty turvallisesti vuosikymmeniä.