Sails of Spirit -purjehdus 2016

Sails of Spirit -purjehdus 2016

11 Jul 2016

Sails of the Spirit -purjehdus on projekti, jonka ovat perustaneet venäläiset näkövammaiset. Sen tarkoitus on kehittää kansainvälistä yhteistyötä ja antaa kaikille kiinnostuneille mahdollisuuden osallistua purjehdustoimintaan. Vuodesta 2011 alkaen purjehduksia on ollut Välimerellä, Andamaanien merellä, Itämerellä, Karibian merellä, Pohjoismerellä, Asovanmerellä, Mustallamerellä sekä Baikal- ja Sevanjärvillä

Purjealus vierailee Helsingissä 5.7, Turussa 9.7 ja Oulussa 15.–16.7, jolloin laivalla järjestetään kaikille avointa ohjelmaa.

Kaksirunkoalus LOVER lähtee purjehdukselle Pietarista ja saapuu Ranskan Honfleuriin elokuun lopussa. Reitin pituus on 3 000 merimailia ja se kulkee yhdeksän valtion kautta. Purjehdukselle osallistuu sekä vammaisia että ei-vammaisia ihmisiä Venäjältä ja muista maista.

Purjehduksen puitteissa järjestetään eri kaupungeissa (mm. Pietarissa, Helsingissä, Tukholmassa, Liepājassa, Hampurissa, Pariisissa) tapaamisia vammais- ja nuorisojärjestöjen, urheilijoiden sekä yhteiskunnallisten vaikuttajien kanssa. Purjehduksen osallistujat esittelevät tapaamisissa Vammaisten ensimmäistä maailmankongressia, joka järjestetään Jekaterinburgissa vuonna 2017.

Ryhmän toimintaa johtaa Riian Auda-purjehdusseuran purjehtija Uldis Mezulis, joka on kansainvälisten kilpailujen monikertainen mestari. Projektin perustaja on Oleg Kolpashchikov. joka myös vastaa purjehduksen humanitaarisesta ohjelmasta.

Purjehdukselle osallistuvat muiden muassa asiantuntijat Jevgenia Malishko ja Sergei Parahin sekä näkövammaisten Valentin Haüy -yhdistyksen varapresidentti Mark Aufrant.

Kaikki kiinnostuneet ovat tervetulleita osallistumaan projektiin!

Projektin vetäjät antavat lisätietoja ja vastaavat kysymyksiinne mielellään. Lisätietoa projektista löytyy: http://extrability.org/projects/sails-spirit/