Rosatom lanseeraa 30.4.2021 Atoms for Humanity -kampanjan lisätäkseen ydinteknologian tunnettuutta

Rosatom lanseeraa 30.4.2021 Atoms for Humanity -kampanjan lisätäkseen ydinteknologian tunnettuutta

27 Apr 2021

Paremman tulevaisuuden mahdollistamiseksi tarvitsemme puhtaan ja luotettavan energianlähteen, kuten ydinvoima on. Nykyaikainen ydinteknologia on kuitenkin paljon muutakin kuin vihreää sähköä. Se on monipuolinen työkalu, jota tarvitaan kaikkein kiireisempien haasteiden ratkaisemiseen tänään ja huomenna. Sitä ei voi sivuuttaa, jos aiomme saavuttaa YK:n kestävän kehityksen tavoitteet. Harmillisesti moni näkee siinä vain yhden sähköntuotantotavan.

Korjatakseen tämän epäkohdan Rosatom lanseeraa ydinteknologian tunnettuutta lisäävän Atoms for Humanity -kampanjan. Rosatomin mielestä on korkea aika asettaa ihminen aiheesta käytävän keskustelun ytimeen. Atoms for Humanity on ainutkertainen kokoelma tavallisten ihmisten kertomuksia ympäri maailmaa siitä, kuinka ydinteknologia on muuttanut heidän elämäänsä ja auttaa saavuttamaan suuria ja pieniä unelmia. Yksi minidokumenteista sijoittuu Pyhäjoelle, Hanhikivi-1-ydinvoimalan kotipaikkakunnalle.

Projektin lähtölaukaus on 30.4.2021 järjestettävä Why Humanity Needs Nuclear -tapahtuma. Kirsty Gogan, kansainvälisesti kysytty asiantuntija, joka on yli 15 vuoden ajan toiminut Britannian hallituksen ilmasto- ja energia-asioiden neuvonantajana, vetää keskustelutilaisuutta. Tilaisuudessa on mukana puhumassa myös Rosatomin ja World Nuclear Associationin johtoa, ympäristöasiantuntijoita sekä Atoms for Humanity -dokumenttien sankareita.

Tapahtuma keskittyy ydinenergian sosiaalisiin, taloudellisiin ja ympäristöä koskeviin etuihin tarjoten niihin ansioituneiden asiantuntijoiden näkemyksiä. Keskustelussa on mukana myös ydinteknologioista hyötyneiden ihmisten ensikäden kokemuksia.

Tervetuloa seuraamaan projektin lanseerausta 30.4.2021 klo 15 osoitteessa atomsforhumanity.com!