RAOS Project ja Rosatom osallistuivat Energia 2018 messuille

RAOS Project ja Rosatom osallistuivat Energia 2018 messuille

19 Nov 2018

RAOS Project Oy, Rosatom ja Fennovoima osallistuivat yhdessä Energia 2018 -messuille, jotka järjestettiin Tampereella tänä vuonna 14. kertaa.

Fennovoima ja RAOS Project esittelivät tapahtumassa Hanhikivi 1 -hankkeessa hyväksi todettuja käytäntöjä projektinhallinnassa. Hankkeen toteutuksen keskeisinä painopisteinä ovat rakennus- ja käyttöturvallisuus, turvallisuuskulttuurin kehittäminen, henkilökohtainen vastuu työtuloksista sekä tehokas ja läpinäkyvä yhteistyö.

RAOS Projectin projektijohtaja Aleksei Kalinin pitää tärkeänä läpimurtona projektissa hyödynnettyä Task Force -menetelmää, jossa lupia varten tarvittavien asiakirjojen luontiprosessissa asiakkaan ja laitostoimittajan välillä on suora vuorovaikutus. Kalininin mukaan menetelmän sekä Fennovoiman, RAOS Projectin ja Säteilyturvakeskuksen välillä järjestettyjen säännöllisten kokousten ansiosta vuoden 2018 ensimmäisellä puoliskolla on saatu valmisteltua ja toimitettua suuri määrä tärkeää ydinvoimalan suunnitteludokumentaatiota ja turvallisuusanalyysejä STUKin käsiteltäväksi.

Kalinin pitää Hanhikivi 1:n osapuolten välistä vaikutus- ja kommunikaatioprosessia tehokkaana käytäntönä, jota voidaan hyödyntää myös muiden energia- ja infrastruktuurialan suurhankkeiden toteuttamisessa.

Hanhikivi 1 -projektissa toimii tällä hetkellä suuri kansainvälinen tiimi, johon RAOS Project on houkutellut päteviä ammattilaisia mm. USA:sta, Saksasta, Tsekistä, Ranskasta ja Slovakiasta. Atomprojektista ja muista Rosatomin yhtiöistä hankkeessa työskentelee yli 700 insinööriä.